Expeditie 2 ‘Verleden, heden en toekomst van de Binckhorst’ (fietstocht) / 13:30 – 15:30 uur / Vertrek- en eindpunt: De Besturing

De Rotterdamsebaan verbindt in de toekomst de A4/A13 met de Centrumring van Den Haag. Maar wat is daar allemaal voor nodig? Tijdens de tour bezoeken we het Trefpunt Rotterdamsebaan en bekijken we de toekomst van de Binckhorst via virtual reality.

Fiets door naar Sint Barbara. Deze rooms-katholieke begraafplaats is een van de oudste plekken van de Binckhorst; een prachtige plek voor een mooie, rustige wandeling, bezinning en uiteraard rouw en troost.

Steek daarna de Binckhorstlaan over, want aan de overkant ligt het 17de eeuwse Kasteel de Binckhorst. In het verleden een weeshuis voor jongens, nu een privékliniek voor plastische chirurgie.

We fietsen verder op de Binckhorstlaan  en bereiken Binck-Eiland, het eerste gebied op de Binckhorst waar gewoond kan worden. De voormalige staatsdrukkerij wordt hier omgetoverd tot huur -en koopappartementen. We eindigen onze tour weer bij De Besturing met een gratis drankje.

De expeditie duurt in totaal 1,5 à 2 uur. Er kunnen maximaal 20 personen in een groep en je bezoekt verschillende bedrijven in de Binckhorst. Bij elke plek blijf je ongeveer 30 minuten. Soms is er een lokale expert die een persoonlijk verhaal vertelt. Alle expedities zijn onder begeleiding van een ‘tourguide’: iemand die iets kan vertellen over het gebied en die je meeneemt van plek naar plek.

De expedities hebben als vertrek- en eindpunt de locatie Ateliercomplex De Besturing (Saturnusstraat 91) in de Binckhaven waar je na afloop een gratis drankje kan krijgen.

Deze expeditie is een fietstocht. (Graag zelf een fiets meenemen. Wij verhuren geen fietsen.)
 
Tickets: € 8,50* (inclusief drankje) p.p. per expeditie
Tijd: 13:30 – 15:30 uur
Datum: 6 oktober 2017
Locatie Vertrek- en eindpunt: Saturnusstraat 91, 2516 AG Den Haag (aan de kade in de haven)
Contact: Sabrina Lindemann
Aanmelden: Reserveren via info@imbinck.nl o.v.v. TOUR
OV: Bus 26, halte Saturnusstraat

*Gelieve t/m 3 oktober ticket betalen d.m.v. een online betaling via IBAN NL31 KNAB 0722 3181 89 t.n.v. Stichting I’M BINCK. Na 3 oktober contant betalen aan het begin van de tour.

ANDERE EXPEDITIES

EXPEDITIE 1

tour1

13:30 – 15:30 uur
De expeditie ‘Ontmoet de ondernemers van de toekomst’ neemt je mee naar ‘Pro-Ecocoatings’, ‘MOOOF’ en de ‘Beeldhouwwinkel’.

Lees meer

EXPEDITIE 3

tour3-2

13:30 – 15:30 uur 
De expeditie ‘Ontdek oude ambachten en nieuwe technieken’ start bij het kersverse bedrijf Laser BRO en neemt je verder mee naar Verffabriek De Vos.

Lees meer

EXPEDITIE 4

expeditie4

17:00 – 18:30 uur
De expeditie ‘Beleef de (sportieve) waterkant van de Binckhorst’ brengt je naar de verborgen wereld van het water in de Binckhorst. Doe mee aan een roeiclinic van Roeivereniging De Laak.

Lees meer

EXPEDITIE 5

special5

00:00 – 01:00 uur
Ga mee op de avontuurlijke ‘BINCK BANG Nachtexpeditie‘ onder begeleiding van een gids en laat je verrassen. Durf jij het aan?

Lees meer