Special 2: MACHINE – Precious Plastic Den Haag op GRENSVERLEGGERS / 17:00 – 22:00 uur / Locatie: De Besturing

Precious Plastic is te zien op GRENSVERLEGGERS, de (circulaire) innovatie markt. Precious Plastic is een open-source mini recycle fabriek ontworpen door de Nederlandse designer Dave Hakkens. Met bouwtekeningen voor 4 verschillende machines is het mogelijk om zelf een werkplaats op te richten waar plastic lokaal recycled kan worden. Iedereen, waar ook ter wereld, krijgt hierdoor de tools in handen om van ‘waardeloos afval’, oftewel: grondstof, nieuwe waardevolle producten te creëren.

En zo ook in onze prachtige stad achter de duinen! Wanneer de wind even draait of wij met zonnig weer het strand opzoeken, merk je pas hoe groot ons plastic probleem is. Hoe komt het toch dat er wegwerpproducten gemaakt worden van een materiaal met zo’n lange levensduur? Wij vinden dat dit anders kan en willen het imago van plastic veranderen! Precious Plastic. Van wegwerpproduct naar kostbaar product.

Precious Plastic Den Haag is een werkplek in het politieke hart van Nederland waar de machines van Dave Hakkens gecreëerd en gebruikt worden.

Website
: www.ppdh.nl
Tentoonstelling Museum Boijmans Van Beuningen > Lees meer
14 oktober 2017 – 14 januari 2018: Tentoonstelling Change the System.
14 oktober – 5 november 2017: Experimenten.

Tickets: Gratis
Tijd: 17:00 – 22:00 uur
Datum: 6 oktober 2017
Locatie: De Besturing, Saturnusstraat 91, 2516 AG Den Haag
OV: Bus 26, halte Saturnusstraat